Primitivo di Manduria D.O.P. Passo del Cardinale Paololeo

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Primitivo di Manduria D.O.P. Passo del Cardinale Paololeo264 Kč218 Kč bez DPH
Primitivo di Manduria DOC
Primitivo je prastará vinná réva pěstovaná v Puglii, jejíž hrozny dozrávají velmi brzy ve srovnání s jinými odrůdami. Zcela zajímavou zvláštností Primitivo je, že pouhých 20 dní po sklizni je tato réva schopna dát dobrou druhou produkci. Tradičně se plody této „druhé sklizně“ používají k tomu, aby tomuto silnému vínu dodaly svěžest a zlepšily kyselost moštů získaných z první sklizně.
ODRŮDA: Primitivní
NÁZEV: Primitivo di Manduria DOP
VÝROBNÍ OBLAST: venkovská oblast měst Manduria a Sava, v provincii Taranto
TRÉNINKOVÝ SYSTÉM: tradiční 40letý apulský strom, krátký řez, s ostruhami se dvěma pupeny
PŮDA: písčitá
HUSTOTA ROSTLIN A VÝNOS: od 4000 do 4500 rostlin na hektar, s výnosy kolem 1,2 kg hroznů na rostlinu
SKLIZEŇ: sklizeň se provádí v časných ranních hodinách při nízkých teplotách, které zachovávají typičnost révy
VINIFIKACE: Po sklizni se hrozny odstopkují a vylisované hrozny kvasí v oceli při kontrolované teplotě 25°C po dobu 8-10 dnů. Macerace na slupce trvá 15-18 dní pro optimalizaci jemné extrakce tříslovin a antokyanů
ZRÁNÍ: 3 měsíce v sudech z amerického dubu a 6 měsíců v oceli
VOL.%: 14° alk.
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY: Rubínově červená barva s elegantními granátovými odlesky. Ve vůni dodává intenzivní buket černého bobulového ovoce, především černého rybízu, který přechází do tónů lékořice a kávy. Chuť je rozhodující, se sametovými a obalujícími tříslovinami. Svěžest je strukturální a nabízí perzistentní závěr džemu z lesních plodů a koření
SERVIS: doporučuje se při 18°C ve velkých sklenicích, které podporují jeho maximální čichový projev
GASTRONOMICKÉ KOMBINACE: Skvělé tělo Primitivo di Manduria di Passo del Cardinale dokáže vylepšit jemné maso s přísnou strukturou. Plátky hovězího masa a grilované steaky jsou kulisou pro panoramatickou fotografii. Dotek Puglia s orecchiette s omáčkou braciole může být gastronomickou cestou, kterou můžete překvapit své hosty.