Bellini
Bellini je osvěžující koktejl původem z Itálie, který se připravuje z Prosecca a broskvového pyré.
Suroviny:
- 2-3 zralé broskve
- 1 lžička cukru (volitelně)
- 1 lahev (750 ml) chlazeného Prosecca
- Led
Postup:
Připravte broskvové pyré: Oloupejte broskve a odstraňte pecky. Nasekejte broskve na menší kousky a vložte do mixéru nebo food processoru. Pokud chcete, můžete přidat lžičku cukru pro slazení, ale broskve samy o sobě jsou již dost sladké. Mixujte, dokud nezískáte hladké pyré.
Broskvové pyré přeneste do velké míchací nádoby nebo džbánu. Pomalu přilijte chlazené Prosecco. Postupně míchejte, aby se pyré a víno spojily.
Do sklenic na Bellini vložte několik kusů ledu. Nalijte připravený koktejl z broskvového pyré a Prosecca do sklenic.
Na závěr můžete Bellini ozdobit malým kouskem broskve nebo lístkem máty.
Bellini je nejlepší podávat ihned po přípravě, kdy je stále chladný a osvěžující. Je to skvělý letní nápoj a ideální pro brunch, oslavy nebo speciální příležitosti. Vychutnejte si tento lahodný a sladký koktejl plný osvěžení!