Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva Giunonico Paololeo
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva Giunonico Paololeo583 Kč482 Kč bez DPH
Řada "Salentop" byla vytvořena pro vylepšení oblasti Salento.
Všechna vína jsou vyrobena ze starých stromkových rév starších 50 let.
Výnosy jsou velmi nízké, kvalita a aromatická koncentrace, kterou malé hrozny dávají, vyvíjejí vína nezaměnitelné elegance a šarmu.
Primitivo di Manduria DOC
S velmi dávným původem je Primitivo schopno produkovat vína velké hodnoty. V oblasti Manduria se díky dlouhým slunečným dnům a výrazným teplotním změnám v noci produkují hrozny, které koncentrují velkolepé zrání, které nabízí měkké víno se známou strukturou. Edice "Riserva" se může pochlubit zráním minimálně 24 měsíců, z toho 20 měsíců ve velkých dubových sudech před uvedením na trh.
ODRŮDA: Primitivní
NÁZEV: Primitivo di Manduria DOC Riserva
VÝROBNÍ OBLAST: venkovská oblast Sava, provincie Taranto
TRÉNINKOVÝ SYSTÉM: tradiční apulský stromek starší 70 let
PŮDA: písčitá
HUSTOTA ROSTLIN A VÝNOS: 4500 rostlin na hektar a 1 kg hroznů na rostlinu
SKLIZEŇ: Hrozny se sklízejí ručně v časných ranních hodinách, aby mohly vyjádřit své grandiózní zvláštnosti
VINIFIKACE: Po sklizni se hrozny odstopkují a rozdrcené hrozny procházejí macerací v kontaktu se slupkou po dobu 12-15 dnů. Vzácná extrakce v této fázi dává vzácné tóny Primitivo di Manduria. Fermentace pokračuje při kontrolované teplotě 25°C po dobu 8-10 dnů
ZRÁNÍ: 20 měsíců v 5000 litrových dubových sudech, 4 měsíce v oceli a 3 měsíce v lahvi
VOL.%: 14,5° alk.
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY: Rubínově červená s elegantními granátovými odlesky. Ve vůni odhaluje fascinující vjemy ostružin a višní v alkoholu. Následují komplexní tóny kakaa, vanilky, mandlí a karobu. Na patře ukazuje překotnou eleganci. Tanin je sametový a objímá všechny chuťově-čichové smysly. Měkká je svěžest, která se stává strukturální. Přezrálé ovoce je velmi příjemným zpestřením, které ponechává prostor pro dochuť velké perzistence a sladkého koření.
Ideální s:
Důležitost a obalení tohoto Primitivo jsou dány jemnému masu, jako je zvěřina a divočák. V kombinaci s jehněčím gulášem a kořeněným roastbeefem se stává povznesením maximálního potěšení. Velkou zajímavostí ze zeleninového pokrmu jsou plněné papriky a závitky s lilkem.