Primitivo Puglia I.G.T. Biologico Organico Passitivo Paololeo

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Související zboží7
- Primitivo Puglia I.G.T. Biologico Organico Passitivo Paololeo275 Kč227 Kč bez DPH
Salento nabízí ideální podmínky pro ekologické zemědělství. Vysoká sluneční radiace po většinu roku v kombinaci s absolutní absencí deště v létě a skvělá ventilace umožňují produkovat zdravé hrozny, aniž by bylo nutné používat syntetické ošetření. PaoloLeo Cellars si uvědomuje důležitost snížení používání herbicidů a pesticidů pro ochranu krajiny a biologické rozmanitosti Salenta a také zdraví obyvatel Salenta a nabízí celou řadu organických vín certifikovaných ICEA. Toto víno bylo na druhou stranu vyrobeno technikou vadnutí na rostlině, tedy koncentrací všech pevných složek hroznu pro zvýraznění vůní a chutí. Tato technika, proveditelná pouze v oblastech s vynikajícím klimatem, jako je Salento, dává vzniknout robustním vínům,
: Po celou dobu sklizně byly na vinici odebírány vzorky odebíráním hroznů z různých hroznů; tento postup se používá ke stanovení obsahu cukru refraktometrickou analýzou získané šťávy. V polovině srpna, kdy hrozny dosáhnou dokonalé zralosti, se používá zvláštní technika zvaná "Il giro del Picciolo". Spočívá v udusání stonku trsů, aby se zabránilo výživě bobulí, a tím se na rostlině vyvolá přirozené vadnutí. Hrozny se nechají sušit asi 12 dní, přičemž v tekutinách ztratí asi 25–30 % své hmotnosti a před sklizní se zkoncentrují vůně a chutě .
: Po odstopkování jsou hrozny jemně lisovány, což umožňuje, aby slupka zůstala neporušená a podporovala extrakci barvy. Fermentace probíhá při kontrolované teplotě 22-25°C po dobu 8-10 dnů. V raných fázích kvašení, aby se získalo maximum vůní a jemných taninů, se provádí časté přečerpávání a délestage. Po stočení probíhá jablečno-mléčná fermentace STÁRNUTÍ : 5 měsíců v sudech z amerického dubu a 6 měsíců v ocelových OBSAH ALKOHOLU : 14 % KALORICKÁ HODNOTA : 98 kcal/100 ml POZNÁMKY K DEGUSTACI
intenzivní rubínově červená; výrazné aroma zralých třešní a černých třešní, obklopující buket, příjemně kořenité a s tóny kokosu a čokolády. Dobře strukturované, plné a šťavnaté tělo, vyvážené jemnými tříslovinami a dlouhým závěrem zralých bobulí
Druh vína:
Primitivo 100%
Provozní teplota:
okysličte a podávejte při 18°C
Objem:
750 ml
Ideální k:
prvním chodům na bázi červených omáček, červeného masa a zvěřiny, rizotu s houbami nebo dobře ochucenou zeleninou.