Primitivo Salento I.G.P. Paololeo

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Primitivo Salento I.G.P. Paololeo149 Kč123 Kč bez DPH
Primitivo je prastará vinná réva pěstovaná v Puglii, jejíž hrozny dozrávají velmi brzy ve srovnání s jinými odrůdami. Zcela zajímavou zvláštností Primitivo je, že pouhých 20 dní po sklizni je tato réva schopna dát dobrou druhou produkci. Tradičně se plody této „druhé sklizně“ používají k tomu, aby tomuto silnému vínu dodaly svěžest a zlepšily čerstvost moštů získaných z první sklizně.
ODRŮDA: Primitivní
JMÉNO: Salento IGP
VÝROBNÍ OBLAST: venkovská oblast Sava a Manduria v provincii Taranto
TRÉNINKOVÝ SYSTÉM: ostruhový kordon
PŮDA: střední textura
HUSTOTA ROSTLIN A VÝNOS: 5000 rostlin na hektar a 2,5 kg hroznů na rostlinu
SKLIZEŇ: Sklizeň probíhá ručně v posledních deseti dnech srpna. V časných ranních hodinách jsou trsy citlivě umístěny do malých 5 kg krabic
VINIFIKACE: Po sklizni se hrozny odstopkují a vylisované hrozny kvasí v nerezových tancích při kontrolované teplotě 22-24°C po dobu 8-10 dnů. Vzácné denní přečerpávání nabízí extrakci typičnosti vinné révy. Ihned poté probíhá jablečno-mléčná fermentace
ZRÁNÍ: 5 měsíců v oceli
VOL.%: 13,5° alk.
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY: Rubínově červená barva s fialovými odlesky. Ve vůni je voňavé, s tóny třešní a drobného červeného ovoce. Ostružiny, moruše a maliny jsou jemným letním soustem. S kulatou a obklopující chutí nabízí jemnou svěžest a hedvábné třísloviny.
Teplota podávání:
17-18°C
PÁROVÁNÍ:
Primitivo v této řadě se stává příspěvkem k pokrmům historické apulské kuchyně. Ve spojení s dušenými masovými kuličkami v omáčce a pečeným parmazánem chválí dlouho vařené pokrmy. V kombinaci s jemným gulášem se může stát překvapivým přátelským jídlem.