Primitivo Rosé Puglia I.G.P. Paololeo

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Primitivo Rosé Puglia I.G.P. Paololeo214 Kč177 Kč bez DPH
Primitivo je prastará vinná réva pěstovaná v Puglii, jejíž hrozny dozrávají velmi brzy ve srovnání s jinými odrůdami. Zcela zajímavou zvláštností Primitivo je, že pouhých 20 dní po sklizni je tato réva schopna dát dobrou druhou produkci. Díky maximálnímu využití této vlastnosti se zrodilo Rosato di Primitivo, které optimalizovalo staré výrobní techniky odvozené z tradičního apulského vinařství.
ODRŮDA: Primitivo
JMÉNO: IGP Puglia
OBLAST VÝROBY: venkovská oblast Manduria a Sava, v provincii Taranto.
TRÉNINKOVÝ SYSTÉM: ostruhový kordon
PŮDA: střední textura
HUSTOTA ROSTLIN A VÝNOS: 4500 rostlin na hektar a 2,5 kg hroznů na rostlinu
SKLIZEŇ: Sklizeň probíhá ručně, obvykle v posledních deseti dnech srpna. V časných ranních hodinách jsou hrozny sklízeny a přepravovány zvláštní rychlostí do sklepa, čímž se zabrání dusnému vedru dnů v Salentu.
VINIFIKACE: Po sklizni se hrozny lisují a procházejí krátkou studenou macerací po dobu 5-6 hodin. Extrakce jemných náznaků a chutí růžového vína se stává nejvyšší prioritou před jemným lisováním. Následuje fermentace při kontrolované teplotě 15-16°C
ZRÁNÍ: 3 měsíce v oceli
VOL.%: 12,5° alk.
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY: Třešňově růžová barva s jasnými odlesky. Ve vůni připomíná křupavé tóny květin a červeného ovoce, jako jsou třešně a maliny na začátku zrání. Z jemného doušku nabízí kalibrovanou svěžest, která vede k příjemnému závěru s patrným ovocem.
Růžové, jako je Primitivo, se stane nádechem jemné rustikality v kombinaci s typickou friselline Salento. Dobře vyzrálá červená cherry rajčata, ochucená dobrým apulským extra panenským olivovým olejem, zvýrazňují vůni jednoduchého, ale chutného pokrmu. Lososové a bramborové krokety, tlučená zelenina a míchané aperitivy jsou jedinečným potěšením pro smysly. Dobrý první kurz? Trofiette mare e monti s cherry rajčaty, krevetami a houbami jsou vrcholem středomořské kuchyně.